Sig farvel til stress

Stress kan komme efter længere tids belastninger eller ved uventede forandringer i tilværelsen. Det er ikke et tegn på svaghed, men et tegn på, at du har presset dig selv for hårdt uden at se signalerne komme. Du har måske tænkt for meget på andre og glemt dig selv. Men heldigvis kan du gøre noget ved det.

For at reducere stress i dit liv lige nu og her kan du starte med at gøre disse ting til en vane:

Gør én ting ad gangen. Ja, så enkelt er det faktisk. Og du kan starte i dag. Lige nu. Fokusér på at gøre en ting ad gangen. Ryd dit skrivebord for distraktioner, som fx bunker af papirer med ufærdige opgaver. Vælg så en ting at arbejde på. Har du fx brug for at lave en præsentation eller udarbejde en rapport? Så gør kun det. Sluk telefonen og luk ned for beskeder/e-mails, mens du arbejder. Hvis du skal skrive eller svare på e-mails, så er det kun det, du gør.

Drop dine forventninger. Og overgiv dig i stedet til virkeligheden, som den er. Ved ikke at have forventninger til et bestemt resultat, møder du livet uden en agenda. Det vil gøre dig i stand til at være mere til stede i nuet. Og du slipper for skuffelserne, når dine forventninger ikke bliver indfriet.

Giv din hjerne et pusterum.

Ved at holde en pause midt på dagen. Hver dag. Og hvis muligt, så læg dig ned. Eller sæt dig ned et sted, hvor du kan være i ro og helt alene. Luk øjnene, tag nogle dybe vejrtrækninger og slap af i din krop. Stress handler i bund og grund om, at vi har mistet forbindelsen til jorden og til vores vejrtrækning. Og stress er overbevist om, at alt er uhyre vigtigt. Det er det ikke. Så bare læg dig ned og slap af.

Har du mod på at gøre mere for at reducere stress og skabe en større balance i dit liv, kan du med fordel lave disse tre effektive øvelser:

Kast et ærligt blik på, hvor din stress stammer fra. For mange af os er vores arbejde en stor kilde til stress. Hvis det forholder sig sådan med dig, så start med at spørge dig selv, hvilke aspekter ved dit job, der stresser dig. Er det fx din indkomst, arbejdstimer, chef, medarbejdere, opgaver, transporttid osv. der gør dig stresset. Se så på hvilke af disse aspekter, der måske kan ændres på, og hvilke, der ikke kan.

Tag dine relationer op til overvejelse. Det gælder både dit forhold til din mand/kone, børn, andre familiemedlemmer, venner, naboer, kollegaer osv. Find ud af, hvilke relationer, der gør dig stresset eller dræner dig for energi, og hvilke, der giver dig energi.

Overvej, hvad der virkelig får dig til at slappe af. Og find ud af, hvordan du kan implementere de aktiviteter (eller hvis du bare har lyst til at sidde og stirre formålsløst ud i luften og lave ingenting, er det også helt OK) i dit liv. Også selvom det bare er et par minutter hver dag. Vær opmærksom på, at mange af de ting, vi tror, der får os til at slappe af – som fx at se TV, surfe på nettet, shoppe osv. faktisk ikke gør os afslappede. Men mere anspændte og trætte. Det, der virkelig får dig til at slappe af, kan være meget personligt, så tænk over, hvilke ting, der giver dig ro, gør dig glad og giver dig energi.

Del denne post

Måske vil du også synes om

Generelt

Debbie Ford, The Shadow Queen

Smukke Debbie Ford ❤️ Det er næsten ikke til at forstå, at det er 10 år siden denne fantastisk inspirerende, kloge og passionerede kvinde og

Skyggearbejde giver dig en større frihed, lethed og balance.

Få mine 10 bedste tips til at leve dit liv i balance