Det handler stress OGSÅ om

Vidt forskellige ting – ud over travlhed – stresser os hver især. Jeg tror ikke kun stress handler om mængden af arbejdsopgaver eller manglende indflydelse. Jeg kender mange, der arbejder rigtig meget, men som alligevel formår at have ro og balance i deres liv.

Jeg tror stress OGSÅ handler om, hvem vi ikke har givet os selv lov til at være.

Mange af os tør ikke sige nej og tage konflikten. I stedet bøjer vi nakken og adlyder ordrer af frygt for at blive opfattet som fx egoistisk, doven, et brokkehoved eller
[fill in the blank …].

Hvis vi er tvunget til at handle på en bestemt måde for at undgå at være noget, vi ikke bryder os om, har vi frarøvet os selv vores helhed og begrænset vores frihed.

Frihed er, at man kan vælge hvem og hvad man ønsker at være på et givet tidspunkt i livet. Hvis du ikke kan være egoistisk, er du ikke fri. Hvis du ikke kan være doven, er du ikke fri. Hvis du ikke kan blive vred når der sker noget, der ikke er i orden, er du ikke fri.

Hvis vi ønsker at leve et liv uden stress og have balance indeni, bliver vi nødt til at lære at være mere egoistiske og drage omsorg for os selv på et ekstremt højt niveau.

Vi bliver nødt til at komme fra den der ”enten eller” til ”både og”, hvor vi både kan blive vrede og sætte grænser og også være forstående og hensynsfulde. Skyggearbejde handler om at komme på talefod med alle sider af os selv. At få bevidst adgang til HELE repertoiret – og ikke kun en fraspaltet del af vores personlighed, som skal passe ind i et bestemt mønster for at gøre nogle andre glade.

Når vi kærligt kan holde af alle sider af os selv uden at dømme dem, vil de naturligt blive integreret i vores system. Det er der, vi er frie. Det er der, vi får fred.

Del denne post

Måske vil du også synes om

Generelt

Debbie Ford, The Shadow Queen

Smukke Debbie Ford ❤️ Det er næsten ikke til at forstå, at det er 10 år siden denne fantastisk inspirerende, kloge og passionerede kvinde og

Skyggearbejde giver dig en større frihed, lethed og balance.

Få mine 10 bedste tips til at leve dit liv i balance