MØD DIN SKYGGE

“Sandheden er, at jeg har en historie … men jeg er ikke min historie.”

Lige præcis de ord var det allerførste jeg læste af Debbie Ford. Ordene ramte noget dybt inden i mig, og de var grunden til, at jeg overhovedet begyndte at interessere mig for skyggearbejde.

Det er 10 år siden nu. Og meget er sket siden da.

At kunne afdække vores historie og identificere dens begrænsende overbevisninger er – i min optik – helt nødvendigt for at kunne skabe det liv, vi ønsker os.

Debbie sagde også “If you don’t deal with your shadow, it will deal with you”. Grunden til, at vi sidder fast i mønstre og saboterer os selv i det skjulte, er skyggen.

Hvad mener jeg helt præcist, når jeg bruger ordet skyggen?

Vi har alle sammen en skygge. Vi kan alle sammen se vores skygge, når vi står i stærkt lys. Men der findes også en anden slags skygge. En menneskelig skygge. Meget enkelt fortalt er den menneskelige skygge det sted, hvor vi lagrer de dele af os selv, som vi har dømt forkerte, forsøgt at skille os af med eller har fornægtet i os selv.

Skyggen er negative oplevelser, krænkelser, hemmeligheder, svigt, skam, savn og sorg. Følelser og egenskaber vi synes (eller har lært) er pinlige, skræmmende eller uden værdi. Så derfor har vi undertrykt dem. Forseglet dem i en skjult del af vores psyke, så vi ikke behøver mærke den byrde og skam, de bringer med sig.

Det, der bliver skabt i vores barndom, tager vi med os ind i voksenlivet. Det er en del af os. Også selvom, vi vender ryggen til det og ikke ønsker at beskæftige os med det. Det har det med at dukke op alligevel.

Den amerikanske digter Robert Bly taler om skyggen som den mentale sæk, vi slæber rundt på. Han siger, at vi bruger de første tyve år af vores liv på at proppe dele af os selv ned i sækken i et forsøg på at tilpasse os (vores forældre, omsorgsgivere, lærere, kærester, chefer osv.). Og så bruger vi resten af livet på at forsøge at generobre disse bortgemte egenskaber.

Jeg tror fuldt og fast på, at det er meningen, at vi som mennesker skal føle os hele og have adgang til og være i stand til at kunne udtrykke alle dele af os selv. Vi kan ikke leve et helt liv med adgang til kun halvdelen af os selv.

Alle egenskaber har værdi på en eller anden måde i en eller anden sammenhæng. Hvis ikke du har adgang til din vrede, kan det være svært at sætte grænser. Hvis ikke du har adgang til din egoisme, kan det være svært at nå dine mål. Og hvis ikke du har adgang til din dovenskab, kan det være svært at passe på dig selv.

Så i stedet for at undertrykke vores skygger har vi brug for at afdække og favne de ting, som vi måske har været allermest bange for at se i øjnene.

Vores skygge bærer på essensen af den, vi er. Den bærer på vores mest værdifulde gaver.

Ved at se disse aspekter af os selv i øjnene og tage dem tilbage, bliver vi frie til at opleve vores helhed. Det gode og det onde, det mørke og det lyse.

Det er først, når vi kan favne ALT, hvad vi er, at vi får friheden til at vælge, hvem vi ønsker at være. Så længe vi bliver ved med at skjule, maskere eller projicere det, der er inden i os, har vi ingen frihed. Til hverken at vælge eller være.

Den 6. september starter mit online forløb Mød din skygge. Igennem 6 uger får du mulighed for at udforske og afsløre de skygger og den historie, der styrer dit liv.

Vi har alle en historie, der beskriver den person, vi tror, vi er. Selvom det er en historie, vi har skabt på et ubevidst plan, kan den fremstå som sandheden om, hvem vi er, og hvordan verden fungerer.

Igennem seks uger vil du bl.a. blive guidet til at kigge på temaer som:

 • Skyggen og historien
 • Skyggeoverbevisninger
 • Historiens tema
 • Ansvarlighed
 • Giv slip på din historie
 • Opskriften i din historie
 • Ryd op i fortiden
 • Tilgivelse
 • Din hemmelighed

Forløbet er for dig, der:

 • Er interesseret i at udforske og identificere din historie og de begrænsende overbevisninger, den indeholder
 • Ønsker at blive mere autentisk
 • Godt kunne tænke dig at få øje på de muligheder, du har med i bagagen
 • Ønsker at slutte fred med din historie, så du fuldt ud kan udtrykke, hvem du er (og bruge dine evner frit)
 • Længes efter at tage din evne til at kunne vælge hvem og hvad du kan være tilbage
 • Ønsker at afdække alt det, du har været igennem for at du nu kan bidrage på lige præcis din unikke måde til verden

Vi kan ikke ændre det, der skete i vores barndom. Men ved at prøve at forstå, hvordan det har påvirket os, kan vi reparere rigtig meget. Når vi bliver bevidst om vores historie – og ikke mindst slutter fred med den – kan vi træde ud af dens skygge og ind i en ny, inspirerende fremtid.

Teleklassen er en proces, der indeholder guidede visualiseringer. Det betyder, at du mærker frem for at tænke. Du skal ikke ”regne den ud”. Du skal bare være til stede og lade dig guide.

Hvad koster det?

Prisen er 995,- kr. og inkluderer seks teleklasser á 75 minutter og din egen skygge workbook.

Hvordan tilmelder jeg mig online forløbet?

Det gør du ved at skrive til mig på mail@annikaleschly.com.

Du kan læse ALT om Mød din skygge online forløbet her. Det vil være en fornøjelse at have dig med.

 

Kærlig hilsen

Annika

Del denne post

Måske vil du også synes om

Generelt

Debbie Ford, The Shadow Queen

Smukke Debbie Ford ❤️ Det er næsten ikke til at forstå, at det er 10 år siden denne fantastisk inspirerende, kloge og passionerede kvinde og

Skyggearbejde giver dig en større frihed, lethed og balance.

Få mine 10 bedste tips til at leve dit liv i balance