Selvkærlighed – hvorfor er det nu, det er så vigtigt?

Selvkærlighed har absolut ikke altid stået højt på min prioriteringsliste. Men i takt med, at det gik op for mig, hvor afgørende det var i forhold til at kunne tage selvsikre skridt hen mod det liv, jeg ønskede at skabe – et liv fyldt med kærlighed, passion, glæde, nærvær, frihed og masser af spændende eventyr, blev jeg gradvist bedre til bevidst at dyrke selvkærligheden på mange forskellige planer.

At have sluttet fred med vores fortid er en utrolig vigtig del af det at lære at elske os selv. At slutte fred med vores fortid fordrer, at vi for alvor træffer et valg om at lægge den bag os. Vi trækker så at sige en streg i sandet. Måske er der nogle breve, der skal skrives og nogle samtaler, der skal tages. Men indtil vi har fået sluttet fred med vores fortid, slæber vi rundt med den, hvor end vi går og bruger den som referencepunkt for hvem vi er og hvem, vi tror, vi kan være. I stedet for at være til stede i nuet og fokusere på en fremtid, der inspirerer os, lytter vi til de samme gamle og efterhånden ret nedslidte indre dialoger om, hvad vi kan eller ikke kan gøre. Og hvordan kan vi forvente en fremtid, der er meget anderledes end vores fortid, når vi dykker ned i vores fortid, hver gang vi skal beslutte os for hvem vi er, og hvad vi er i stand til?

Det var netop i min egen proces med at lægge fortiden bag mig, at jeg fandt ud af, hvor meget jeg havde brug for min egen kærlighed. Jeg blev bl.a. nødt til at tilgive mig selv for alle de gange, jeg havde brugt weekenden til at arbejde i, alle de gange jeg havde haft en alt for kort lunte i forhold til min søn eller sagt nej til at lege med ham, fordi jeg ikke havde mere at give af. At tilgive mig selv krævede, at jeg måtte elske mig selv på et virkelig højt plan.

For at kunne åbne op og elske os selv fuldt ud, bliver vi nødt til at blive opmærksomme på alle de tanker og følelser, der er til stede inden i os – specielt de indre dialoger, vi lytter til hver dag. Det kan godt være, at vi ikke er bevidste om, hvor mange selvkritiske og negative dialoger, vi har, før vi begynder at stille ind og lytte. Men lyder noget af det her bekendt: ”Ej, det gjorde jeg bare ikke igen”, ”Tag dig nu sammen, hvor svært kan det være”,Det er typisk mig, jeg kan bare ikke finde ud af noget” , ”Din idiot, hvornår lærer du det?” eller “Det er jeg nok ikke god nok til”?

Hvis vi gerne vil elske hele os selv, som jeg mener, er en af de sværeste ting for os at lære, bliver vi nødt til at favne den person, vi har været med alle vores fejl og mangler. Selvkærlighed handler om at elske alt det, vi er. Og vi bliver nødt til at se på, hvor det er, vi ikke er kærlige mod os selv – observere de tanker, vi tænker, vores indre dialoger og hvordan vi behandler os selv. Hvert eneste ord, vi siger, og hver eneste tanke, vi tænker, påvirker den måde, vi har det med os selv på og ultimativt hvor meget mod og selvsikkerhed, vi har at gøre godt med.

I stedet for at lægge fortiden bag os ved at prøve at fikse den, kan vi fokusere på at give os selv den kærlighed, vi har brug for. Når vi er fyldt op med selvkærlighed, får vi modet til at håndtere vores dybeste frygt og gøre det, der kræves for at indfri vores inderste ønsker. Vi får evnen til at se det perfekte ved alle dele af os selv og andre. Vi mærker en nyvunden frihed, styrke og boblende glæde indeni, fordi vi har taget det modige skridt, det er at leve et liv inspireret af den person, vi kan blive frem for den person, vi har været.

Du kan selv begynde at tage skridt mod at lægge fortiden bag dig og blive mere kærlig over for dig selv ved at gøre følgende:

1. Lav en liste med alt det, du bliver nødt til at håndtere eller adressere for at kunne lægge din fortid bag dig.

2. Baseret på den liste, så gør det, du har brug for at gøre for at lægge fortiden bag dig.

3. Skriv de ting ned, du har brug for at tilgive dig selv for.

4. Gør det, du har brug for at gøre for at kunne give slip på og lægge fortiden bag dig (det kunne fx være at skrive et tilgivelsesbrev til dig selv og brænde det efterfølgende).

5. Lav en liste med mindst 50 ting, du godt kan lide, eller som du ved, giver dig energi.

6. Beslut dig for at lave mindst én af tingene fra din liste hver eneste dag.

Rigtig god fornøjelse!

Del denne post

Måske vil du også synes om

Generelt

Debbie Ford, The Shadow Queen

Smukke Debbie Ford ❤️ Det er næsten ikke til at forstå, at det er 10 år siden denne fantastisk inspirerende, kloge og passionerede kvinde og

Skyggearbejde giver dig en større frihed, lethed og balance.

Få mine 10 bedste tips til at leve dit liv i balance