Integritet according to Debbie Ford

I dag er det to år siden Debbie Ford døde. Debbie stod om nogen for integritet og derfor har jeg valgt at skrive lidt om det i dag. Hendes påstand var, at der ikke findes noget vigtigere i forhold til at kunne skabe en ny fremtid, og hun definerede integritet med det at være hel.

Vores psykes naturlige tilstand er at være i upåklagelig integritet. Hvis vi betragter en baby kan vi se, at den har fuld følelsesmæssig frihed og kontakt til alle dele af sig selv. I takt med at vi vokser op, interagerer med verden og situationer opstår, som vi tillægger betydninger, begynder vi processen med at fornægte dele af os selv og er per definition ude af integritet.

Det at være i integritet er altså ikke noget, vi bliver på et tidspunkt og så bare bliver ved med at være. Det er aldrig en stationær ting. Både os selv og verden omkring os udvikler sig hele tiden, så vi er derfor nødt til at være villige til jævnligt at undersøge hvor i vores liv, vi er kommet ud af integritet.

Så hvordan finder vi lige ud af det? 

Det gør vi ved at kigge på de ting, vi er i fornægtelse omkring. Der, hvor vi har lukket øjnene. Der, hvor vi har ignoreret eller ventet på, at tingene skulle blive bedre. Der, hvor vi igen og igen oplever at støde panden mod en mur. Når vi er ude af integritet vil det vise sig i vores ydre verden enten i vores relationer, krop, økonomi, eller i forhold til vores arbejde eller på et hvilket som helst andet område af vores liv. Uanset hvor, så vil det manifestere sig.

Og hver eneste gang vi er ude af integritet, er det fordi der er noget, vi ikke vil være.

I mange år var jeg fx stærkt identificeret med det at være pligtopfyldende. Ikke at være pligtopfyldende var i mine øjne det samme som at være egoistisk. Det betød, at uanset hvad der måtte foregå af svære ting i mit privatliv, mødte jeg op på arbejde hver dag og tog hånd om mine forpligtelser. Også selvom min kæreste lige var gået fra mig, flyttet ud af vores fælles lejlighed, og hele min verden var brast sammen. Ikke ligefrem den bedste eller mest selvkærlige ting at gøre. Men jeg gjorde det, fordi jeg ikke ville være egoistisk.

Når vi lukker ned for eller fornægter dele af os selv, har vi mistet adgang til vores helhed. Vi har begrænset vores frihed, vores selvudfoldelse og er ikke længere i balance.

Hvis vi ønsker at være i integritet, hvis vi ønsker helheden kræver det, at vi tør kigge nærmere på vores projektioner, underliggende commitments, skyggeoverbevisninger og frygt. Når først vi har sluttet fred med de dele af os selv, får vi et valg. Og dermed friheden til at være os selv og skabe den fremtid, vi siger vi vil skabe. Og gøre det med integritet!

I videoen kan du høre Debbie tale om sit syn på integritet.

Og for øvrigt, når vi taler om integritet handler det aldrig om, om vi er ude af integritet, men om hvor vi er ude af integritet. Hvis du har lyst til at undersøge, hvor du kunne være kommet ud af integritet, vil jeg invitere dig til at reflektere over følgende spørgsmål:

  • Hvilke ting i mit liv har jeg lukket øjnene for? Hvilket område af mit liv lyver jeg om?
  • Hvad er det, jeg ikke vil have andre skal tænke om mig?
  • Hvad ville være muligt for mig, hvis jeg tør indrømme, at jeg er [fill in the blank]?
  • Hvad er konsekvenserne ved ikke at gøre noget – ved bare at blive ved med at lukke øjnene?
  • Hvad skal jeg være for at kunne handle anderledes?
  • Hvad kunne jeg gøre for at ændre på situationen?

Del denne post

Måske vil du også synes om

Generelt

Debbie Ford, The Shadow Queen

Smukke Debbie Ford ❤️ Det er næsten ikke til at forstå, at det er 10 år siden denne fantastisk inspirerende, kloge og passionerede kvinde og

Skyggearbejde giver dig en større frihed, lethed og balance.

Få mine 10 bedste tips til at leve dit liv i balance